Select Page

㈜EK 시큐리티 코리아, OT 및 IoT 사이버 보안 및 이상 징후 탐지를 위한 Nozomi Networks 솔루션 한국어 버전 제작해 공급

2020 6 10, 서울OT 및 IoT 보안 선도업체인 ‘노조미 네트웍스 (Nozomi Networks Inc.)’는 IT 및 보안 전문 유통 기업인 ‘㈜EK 시큐리티 코리아’와 함께 스마트 팩토리, 제조업, 전력&발전, 스마트 빌딩 등 다양한 산업 분야 고객에게 서비스 제공 범위를 확대하기 위하여 총판 계약을 체결하였다고 발표했다. ㈜EK 시큐리티 코리아는 노조미 네트웍스의 보안 솔루션을 판매하고 고객 지원 서비스를 제공한다.

대한민국은 사회 기반 시설과 산업 전반의 스마트화 분야에서 혁신적인 국가이며, 개발 및 운영을 선도하는 정부 기관 및 관련 기업은 사이버 보안 역량을 확대하고 있다. 그중 OT 보안에 대한 중요성이 특히 강조되고 있다. 관련 기업들은 더 많은 정보를 수집하고 다양한 솔루션을 테스트하기 시작했다. COVID-19로 인하여 시장이 위축되는 동안에도 OT 영역의 보안에 대한 관심은 오히려 증가하고 있다. 글로벌 및 파트너사와 함께 대기업 및 정부기관은 OT 사이버 보안 전략에 대한 연구와 지원을 늘리고 있다.

㈜EK 시큐리티 코리아의 엔리케 아주아라(Enrique Azuara) 대표이사는 “OT는 대부분 기술 집약적 환경이므로 다양한 상황을 대비하기 위해 노조미 네트웍스 솔루션을 선택하게 되었다. 이 솔루션은 복잡하지 않은 방식으로 작동하며, 더 빠르고, 더 우수한 인터페이스를 제공한다. 솔루션 판매 외에도 아시아 태평양 지역의 기술 지원과 사전 판매(Pre-Sales) 및 채널 지원에 나설 것이다”라고 말했으며, “노조미 네트웍스는 고객의 피드백을 수용하고 이를 솔루션에 반영하는 데 매우 적극적이다. 이에 글로벌 협력사와 정확하고 신속하게 노조미 네트웍스 제품의 한국어 버전을 제작하였으며, 이 버전을 이탈리아어, 일본어, 프랑스어와 같은 정식 지원 언어 목록에 추가하였다”라고 밝혔다.

노조미 네트웍스의 보안 솔루션은 글로벌 시장조사기관인 ‘프로스트 앤드 설리번(Frost&Sullivan Radar) 보고서에서 OT 및 IoT 보안 영역 전체를 긍정적인 방향으로 리드하고 있다(market leaders at the forefront of innovation)고 인정받았으며, 직관적인 데이터 시각화, 고급 OT 및 IoT 위협 탐지 기술, 신속한 구축 등으로 동종 업계에서 가장 좋은 평가를 받고 있다.  *참고: https://www.nozominetworks.com/press-release/nozomi-networks-earns-leadership-ranking-in-frost-radar-with-2019-record-of-growth-and-innovation/

노조미 네트웍스 솔루션은 에너지, 제조, 광업, 운송, 유틸리티, 스마트 빌딩, 스마트 시티 등 광범위한 산업 분야에서 2,300 개 이상의 현장에서  340 만 대 이상 장치를 관제하고 있다. 노조미 네트웍스 제품은 IT, OT 및 IoT분야를 커버하며 혁신적인 인공 지능 기술을 기반으로 산업 제어 네트워크의 자산 현황 파악, 데이터 시각화 및 모니터링 등의 어려운 작업을 자동화한다. 제품의 목적은 단순 사이버 보안을 넘어 경영 효율성 향상, 자산 관리 및 유지 보수 작업 예측 등 다양한 방향으로 응용할 수 있다.

대한민국 총판 업체인 ㈜이케이 시큐리티 코리아(EK Security Korea)는 산업 제어 시스템 및 운영 네트워크 사이버 보안, 협력사 및 고객사에게 컨설팅 서비스 및 솔루션을 제공한다. 파트너에는 산업 인프라 공급 업체, 글로벌 OT 컨설턴트 및 산업 주요 기반시설 등을 위한 OT 솔루션을 구현, 설계하는 전문 업체도 포함된다.

노조미 네트웍스(Nozomi Networks)의 아시아 태평양 지역 채널 지원 담당자 후아(Dung Hua) 이사는 “한국의 ㈜EK 시큐리티 코리아와 총판 계약을 체결하게 되어 매우 기쁘다. 노조미 네트웍스의 업계 최고의 OT 운영 및 보안 솔루션과 ㈜EK 시큐리티 코리아의 한국 시장에서의 다양한 노하우와 경험을 결합시켜 대한민국의 산업 자산을 보호할 수 있도록 한국 고객 지원을 전폭적으로 확대할 것이다” 라고 밝혔다.

EK Security Korea 대하여

EK Security Korea는 파트너사와 고객을 돕는데 20 년 이상의 전문 업력을 바탕으로 최고의 서비스를 제공합니다. 해당 분야의 글로벌 기업 그룹의 일원으로 사이버 보안 영역에서 OT/ICS 산업의 보안성 향상에 기여하며, 산업 현장에 IT 기술 도입 시 영향을 미칠 수 있는 요소들을 파악하고 대응 방안을 마련합니다. EK Security Korea는 파트너와 고객의 보안 전략을 혁신하고 개선하기 위해 다양한 분야의 전문가 및 국내외의 전문기업들과 끊임없이 연구하고 있습니다. www.eksecurity.co.kr

노조미 네트웍스 소개

Nozomi Networks는 OT 및 IoT 보안 및 가시성 분야의 리더입니다. 우리는 세계 최대 규모의 시설, 에너지, 제조, 광업, 운송, 스마트 빌딩 및 기타 OT 현장에 사이버 보안 데이터를 통합하여 디지털 혁신을 가속화합니다. 우리의 연구와 개발을 통해 직관적인 네트워크 시각화, 위협 탐지 및 경영 인사이트 도출을 통해 심각한 사이버 위협에 손쉽게 대처할 수 있습니다. www.nozominetworks.com

EK Security to distribute Nozomi Networks solutions as its preferred provider for OT and IoT cyber security and anomaly detection

Seoul, 10 June 2020Nozomi Networks Inc., the leader in OT and IoT security, and EK Security today announced they have partnered to broaden EK Security’s delivery of services to customers in industrial operations, manufacturing, power and building automation industries across South Korea. EK Security will work with and distribute the Nozomi Networks solution.

South Korea is an innovative country, especially when it comes to what is put into production in their critical infrastructure. Local security certifications to are required in order to sell to government and companies considered critical for Korea’s development. Recently there has been a rise in OT security awareness. Manufacturing companies are gathering more information and starting to trial technology solutions. While COVID-19 is impacting business, it hasn’t stopped the market from keeping up interest in OT security. Large organizations, along with global and local partners, continue to demand information and support on how to approach an OT cybersecurity strategy.

“We chose Nozomi Networks to help with our OT business because they are primarily a technology driven company. The solution simply works and Nozomi Networks’ latest product release brings a faster and better interface. Beyond the solution, the APAC sales, presales and channel team support are very dependable,” said EK Security CEO Enrique Azuara. “Nozomi Networks is very dynamic in accepting customer feedback and incorporating it into the solution. Right now, we are working closely with a global strategic partner to introduce, with the help of Nozomi Networks developers, Korean Language support on the Nozomi Networks Guardian GUI interface, adding this customization to the list of supported languages like Italian, Japanese, French and others.”

Recognized as the market leader in OT and IoT security in the latest Frost & Sullivan Radar report, Nozomi Networks is valued for superior operational visibility, advanced OT and IoT threat detection and strength across deployments. Nozomi Networks solutions support more than 3.4 million devices in more than 2,300 installations across energy, manufacturing, mining, transportation, utilities, building automation, smart cities and critical infrastructure. Nozomi Networks products span IT, OT and IoT to automate the hard work of inventorying, visualizing and monitoring industrial control networks through the innovative use of artificial intelligence. Use cases stretch beyond cybersecurity, and include trouble shooting, asset management and predictive maintenance.

EK Security Korea provides consulting services and solutions for their partners within industrial control systems and operational network cybersecurity. Their partners include Industrial Infrastructure vendors, global OT consultants and specialized security partners that implement, architect, and support OT solutions for industrial and critical infrastructure organizations.

“We are delighted to appoint EK Security Korea a Value-Added Distributor in South Korea,” Said Dung Hua, Nozomi Networks Director of Channel and  Alliances – Asia-Pacific and Japan. “By combining Nozomi Networks’ industry leading OT visibility & security solutions with EK Security’s deep technical and sales experience in South Korea, we are helping industrial organizations secure their critical assets that are the backbone of South Korea.”

EK Security Press Contact:

enrique@eksecurity.co.kr
Tel. +82 10 4997 0972

Nozomi Networks Press Contacts:

Jil Backstrom
jil.backstrom@nozominetworks.com
Tel. 303.913.1650